Spanyolország

Marca: “Alonso császári versenyzéssel küzdötte fel magát a 11. helyről az élre és megnyerte a valenciai futamot. Alonso számára ez volt a tökéletes forgatókönyv. Kifinomult, mesés, váratlan diadal. Egyedülálló.”
AS: “Alonso csodát tett! Egy értékes, elragadó, érzelmes győzelem, amellyel egyértelművé tette, hogy a világbajnoki címért harcol.”
Sport: “A rendkívüli formában versenyző Alonso nyerte az év legőrültebb futamát.”
El Mundo: “Fernando Alonso élete leglátványosabb versenyét futotta Valenciában. Állhatatos és nagyravágyó volt. Alonso, a villám, Alonso, a fenevad!”

Nagy-Britannia

Daily Mirror: “Pastor kiütötte Lewist.”
The Times: “Schumacher megszakította az eredménytelenségét – pályafutása során 154 alkalommal állt már a dobogón, de ezúttal annyira váratlanul érte a harmadik hely, hogy egyszerűen elfelejtette, mit is kellene csinálnia.”

Olaszország

La Stampa: “Alonso mestermunkája: a 11. helyről a futamgyőzelemig. A Ferraris ezzel ismét az élre állt a világbajnoki pontversenyben.”
Corriere della Sera: “Hőstett. A tündöklő Alonso előzött, győzött és a vb-pontversenyben maga mögé utasította Hamiltont és Vettelt is. Mindezt a 47 fokos valenciai aszfalton.”
La Repubblica: “A legjobb. Alonso, az előzések mestere.”

Franciaország

Le Figaro: “Európa Nagydíj: Alonso, a káosz királya.”
Libération: “Alonso pályafutása legszebb versenyét nyerte meg Valenciában. Csodás módon örvendeztette meg szurkolóit, maga mögé utasítva két világbajnokot, Kimi Räikkönent és Michael Schumachert.”

Németország

Frankfurter Allgemeine Zeitung: “Ezúttal Schumacher mellé állt a szerencse. A mester úgy éledt fel hamvaiból, mint egy főnix, s végül a harmadik helyen ért célba Valenciában. Sebastian Vettel kénytelen volt félreállni meghibásodott autójával, s ezzel szabaddá tette az utat Alonso legmeghatóbb diadalához.”
Bild.de: “Pezsgő-Schumi harmadik a botrányos valenciai futamon.”