Hiába rajtolt a második helyről Lewis Hamilton Valenciában, a mclarenessel előbb a bokszutcai impotencia, majd a rosszul kalkulált gumistratégia bánt el, mielőtt a Pastor Maldonadóval történt ütközése végleg lezárta a futamát.

“A gumijaimnak vége volt, nem tudom, hol érhettem volna be. Az utolsó körömön egyszerűen elfogytak a gumik, mintha hátul már-már defektesek lettek volna. Az ember szívét-lelkét beleadja, nagyon nehéz, amikor aztán semmivé válik, amiért olyan keményen dolgozott” – mondta Hamilton, aki a Maldonadóval történt ütközésére diplomatikusan “nem emlékezett”.

Ahogy idén már sokszor, a McLaren most is nagyon rosszul dolgozott a bokszban, a biztonsági autó alatti kiállásnál Hamilton értékes másodperceket veszített a kerékcserénél.

“Úgy tudom, az első kiállásunk az idény leggyorsabbja volt, a második azonban kicsit szerencsétlenül alakult” – jegyezte meg.

A 2008-as bajnok a Kanada után vezette a pontversenyt, de most jelentősen visszaesett Alonsóhoz képest, ennek ellenére igyekezett a pozitívumot megtalálni, igaz, a tempóval sem volt elégedett.

“Jócskán változtat a helyzeten, sok pontot veszítettem ma, de szerencsére pár ellenfelem, köztük Sebastian sem tudott pontot szerezni. De valóban nehezebb lett így a dolgom. Ma nagyon lassúak voltunk, sok munka vár ránk, össze kell kapnunk magunkat, mert most nagyon küszködtünk.”

A csapattárs, a szombaton a 9. rajtkockát megszerző Jenson Button a futam nagy részében ragaszkodott is ehhez a pozícióhoz, de a verseny végén elért 8. helyét végül inkább csak  mások balszerencséjének köszönhette. Ezzel együtt nem bánkódott túlságosan.

“Azt hiszem, nem dolgoztunk rosszul a stratégiával, bár egyeseknek igazán mázlija volt a végén, amikor a 10 körrel a vége előtt feltett friss gumikkal majdnem nyerni tudtak. Továbbra sem valami jó az eredményünk, de a futamot élveztem, ez a fő, az autó is jónak tűnt időnként. Sok minden volt ma, de azt hiszem, semmi nem kedvezett nekünk. Egészen másképp is alakulhatott volna a verseny.”