Jenson Button az elmúlt futamokon látványosan szenvedett, teljesen versenyképtelen volt, azonban a McLarennél Kanada után arról beszéltek, hogy valószínűleg sikerült orvosolni a 2009-es bajnok problémáit. Az elmúlt hétvégékhez képest azonban hiába ment jól Button az edzéseken és a kvalifikáció elején, a Q3-ban pont nem tudta kihozni a maximumot, csak 9. lett. Nem is remél sokat a vasárnaptól.

“Valenciában vagyunk, itt nem sok minden történhet a futamon. Itt nem lehet előzni. Esetleg jó stratégiával talán, de amilyen jól bírják a gumik mindenkinél, szerintem nem lesz valami izgalmas futam. Úgy gondolom, hogy talán csak a Lotusok lépnek majd előrébb. Nehéz verseny lesz, nem az előzésekről híres a pálya, és idén DRS-zónából is csak egy van. Szerintem nagyjából az jut a végén, ami most is van.”

“Az autó egész nap jó volt, a hétvégén végig jónak éreztem. A Q3 végére aztán egészen más lett, állandóan blokkoltak az első kerekek. Nagyon sokat dolgoztam ezen tegnap óta, magabiztos voltam a fékezéseket illetően, aztán amikor a Q3-ban fékeztem, mégis végig blokkolt” – panaszolta a mclarenes.