A Ferrari Barcelona óta tartó versenyképessége az Európa Nagydíj időmérőjén megtört, nemcsak Felipe Massának, de Fernando Alonsónak sem sikerült a Q3-ba jutnia  – hajszálnyira voltak egymástól és a továbbjutástól is.

A spanyol azt mondja, az autóval nincs gond, egyszerűen most annyira szoros a mezőny, hogy a legkisebb különbség is ennyit számít, a vörös járgányból most ezt lehetett kihozni.

“Szerintem Kanadához képest csak annyi a különbség, hogy most mennyire szorosak voltak az eredmények. A vezetés, az autó szempontjából minden jó volt. Montrealban négytizedre voltunk a legjobbtól a Q2-ben, most csak kéttizedre – a teljesítmény szempontjából az év egyik legjobbja ez, a rajthely szempontjából azonban így is a legrosszabb” – mondta.

“A Q3-ról való lemaradás egy kicsit elkeserítő, de ma így alakult, sajnos nem voltunk elég gyorsak. De a futam holnap lesz, remélhetőleg a 11. helyről rajtolva is hozhatunk jó pontokat. Kéttizedre voltunk a legjobbtól (a Q2-ben), szóval a szerencsén is múlik. Ma nem a mi oldalunkon állt a szerencse.”

A kiesés után az egyik tévés arra kérte Alonsót, hogy vidítsa fel egy kicsit a szurkolókat, mondja, hogy a dobogó még összejöhet, azonban a ferraris erre nem volt hajlandó: “Az lehetetlen” – mondta tömören.