Néhány hete a spanyol Marca sportnapilap kész tényként közölte, hogy a jövőre kimaradó valenciai Európa Nagydíj “pótlásaként” Mexikó visszatér a Forma-1-be. A lap szerint a verseny t a legutolsó, 1992-es Mexikói Nagydíj helyszínén, a Rodriguez testvérek nevét viselő, felújítandó pályán rendezik, ötéves szerződésről van szó.

A Marca hozzátette, hogy a futam felélesztését a Sergio Perezen keresztül a Sauber több szponzorának tulajdonosa, a világ leggazdagabb embereként számon tartott Carlos Slim is támogatja.

Slim a héten adott interjút a lapnak, amelyben igyekezett egy kicsit hűteni a lelkesedést.

“Nagyon sok tényezőn múlik egy nagydíj valóra váltása. Még kell néhány dolog, mielőtt hivatalosan is jelentkezünk, mindehhez idő kell. De remélhetőleg hamarosan tényleg valóra válhat! Dolgozunk a hivatalos pályázaton, amennyire tudom, minden a maga rendje szerint halad” – mondta a milliárdos.

Slim a fentiekkel együtt hangsúlyozta, hogy véleménye szerint Mexikó mindenképp helyet érdemel a versenynaptárban, az ország képes egy ilyen nemzetközi sportesemény megrendezésére és az érdeklődés is megvan, amit szerinte az is bizonyít, hogy a novemberi texasi Amerikai Nagydíj jegyeinek jelentős részét mexikóiak vették meg.

Helye egyébként lehetne Mexikónak is, ugyanis F1-es körökben arról beszélnek, hogy az új Concorde Agreement aláírása után már jövőre 23 futamosra bővül a naptár. Valencia kiesik, de a többi idei 19 verseny mellé bekerül New Jersey, visszatérhet Franciaország, Mexikó mellett pedig Argentína is jelölt, Thaiföld is mozgóldik.