Felipe Massa utoljára a 2008-as szezonzárón, a Brazil Nagydíjon nyert futamot, amikor pár pillanatig világbajnoknak is érezhette magát. A ferraris 2009 közepén súlyos balesetet szenvedett, 2010-es visszatérése óta pedig évről évre gyengébben teljesített, a 2012-es év már egészen siralmasan kezdődött számára.

Massa azonban a Monacói Nagydíjon összeszedte magát és egy amatőr hiba híján Kanadában is versenyképes és eredményes lehetett volna. Az év elejéhez képest sokat javult autó és a saját formajavulása együttesen jócskán megnövelte a brazil önbizalmát, futamgyőzelemre is mer gondolni.

“Sok pilótának van esélye a győzelemre és én önmagamat is ebbe a csoportba sorolom” – mondta az Autosportnak, amikor az esetleges nyolcadik különböző győztes személyéről kérdezték. “Ha megnézzük a futamokat, hogyan változnak a stratégiák és minden, akkor nagyon is sok lehetőség van.”

Bár Massa bőven kapott kritikákat, a Ferrari elnöke, csapatfőnöke, Fernando Alonso és nemrég Bernie Ecclestone is kiállt mellette, ő pedig nagyon hálás is ezért a támogatásért.

“Mindig jobban esik pozitív dolgokat hallani olyanoktól, akik értenek is az autóversenyzéshez. Tudják, hogy mire vagyok képes, én is 100 százalékosan tudom, hogy mire vagyok képes, szóval ez így tényleg pozitív. Az elmúlt két három futamon már éreztem is a változást.”

A változás, javulás egyik eleme, hogy Massa egy az Alonsóétól teljesen eltérő beállítási irányba indult. Azt mondja, marad is ennél: “Abba az irányba kell menni, ami az eredményt hozza, szóval így is folytatjuk.”

Csütörtökön Alonso is beszélt az újságírókkal, a spanyolt a jövőbeli csapattársáról kérdezték, a kétszeres világbajnok pedig azt is elárulta, hogy ő is beleszólhat majd a döntésbe. Az év végén lejáró szerződésű Massát erről is megkérdezték.

“Az eredményei miatt nagyon nagyra tartják Fernandót a Ferrarinál, természetes, hogy a pilótákról szóló döntésben is szerepet kap. Nagyon jó kapcsolatunk, tudom, hogy támogat engem, de végső soron úgyis az eredményeim számítanak majd. A Ferrari ezek alapján dönt majd arról, hogy megtartanak-e vagy más csapathoz kell mennem.”

Az O. Estado de S. Paulo újságírója arról is érdeklődött, hogy Massa tárgyalt-e már más csapattal, de a brazil erről hallgatott, csak annyit mondott, hogy a fő, hogy eredményeket hozzon. Korábban azt mondta, hogy kiscspathoz semmiképp nem menne, így Livio Oricchio arról is tudakozódott, hogy mondjuk korábbi alakulata, a Sauber mindek számít ilyen szempontból, azaz a svájci alakulat megfelelne-e számára. “Közepes csapat” – mondta Massa.

Orichhio cikkeében megjegyezte:”A Sauber esetleg tényleg szóba kerülhet, de én nem hiszek ebben. Nagyszerű a kapcsolatom a csapattak, mindig együtt utazunk a Swissairrel, és az alapján, amit hallottam, meglepetés lenne, ha Massa oda kerülne.”