A Forma-1-ben évek a óta a költségcsökkentés az egyik legtöbbet emlegetett szó, a csapatok és a Nemzetközi Automobil Szövetség 2013-ra egy komoly szabálycsomaggal is készül ezen a téren.

Bár korábban a nagy konstruktőrök által tervezett-épített autók kicsiknek való eladása is a lehetséges megoldások között szerepelt, a középcsapatok érthető ellenállása miatt ez az út járhatatlannak tűnik, azonban az ötlet egyik pártolója, Bernie Ecclestone továbbra is szeretné, ha ez megvalósulhatna. Ha másképp nem, hát úgy, hogy az előző évi modelleket vennék meg a mezőny végi alakulatok.

“Nem hiszem, hogy lesz belőle valami, de én szeretném, ha lennének egy autós a kisebb csapatok, amelyek a nagyoktól vennék a kocsit, mondjuk az előző évit. Mondjuk ülhetnének ezekbe újoncok” – mondta az olasz Gazzetta dello Sportnak, hozzátéve, hogy szerinte ezt akár 2013-ra tető alálehetne hozni.

“Az igazán tetszene! Némelyik csapat biztosan eredményesebb lehetne, mint most, úgy, hogy közben kevesebbet is költene.”

Ecclestone láthatóan amúgy sem rajong a teljesen önálló konstruktőri munkáért, szerinte irreális sok pénz megy el erre, miközben a versenyen nem javít semmit: “Ha Alonso és Vettel GP2-es autóban ülne, akkor is ugyanilyen lenne a show, de sokkal kevesebbe kerülne.”