Lewis Hamilton hat futamnyi próbálkozás után Kanadában végre megszerezte idei első győzelmét, ami az angol korábbi, türelmesen kalkuláló pontgyűjtögetésének köszönhetően a bajnokság élére is segítette. A mclarenes örül, hogy ő vezet, de a higgadt hozzáállást ezután is fenntartja, jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok alapon indul neki a hétvégi Európa Nagydíjnak.  

“A montreali győzelmem természetesen nagyszerű pillanat volt számomra, de valójában nem sokat számított a bajnokság tekintetében. Először is bár örömteli az élen állni, mindössze két ponttal vezetek Fernando előtt, ami semmi, amikor alig pár pont választ el jó néhány erős pilótát, még minden nyitott.”

“Másrészt az idei bajnokság intenzitása miatt nem lehet hátradőlni, lehet, hogy Kanadában győztem, de óriási a nyomás, hogy további pontokat gyűjtsünk minden egyes futamon, szerintem idén a stabil teljesítmény, és nem a kiugró eredmények jelentik majd a kulcsot a cím megszerzéséhez, szóval Valenciában újabb jó eredménnyel kell megerősíteni a helyzetet” – magyarázta a McLaren futamelőzetesében.

“De a pálya elég nehéz, nagyon technikás, sok-sok lassú és közepes tempójú kanyarral, amelyekhez jó tapadás, jó beállítások, nagy pontosság kell. A kör végén aztán kicsit kienged, begyorsul, a végső, a boksz felé vezető gyors ívek hihetetlenül gyorsak, a kulcs ezeknél az autó hibátlan pozicionálása, hogy jó tempót vihessünk tovább a következő kanyarra. Talán ez a legélvezetesebb rész.”

Hamilton eddigi négy indulása során még nem nyert a valenciai utcai pályán, és a montreali siker után sem ígér ilyesmit, de azt mindenképp, hogy ezen a hétévégén is jó eredményre készül:

“Az emberek mindig azt kérik, hogy tippeljem meg, milyen lesz a következő futam, de erre mindig azt tudom csak mondani, hogy nagyon nehéz jósolni. De mindenképpen szupermotiváltan indulok Valenciába, hogy újabb erős eredményt hozzak, hogy megőrizzem a lendületet Silverstone-ra, a Brit Nagydíjra is.”