A Lotus a téli tesztek kezdete óta az egyik legversenyképesebb autó, de a csapat hét futam alatt sem tudott a dobogó legfelső fokáig jutni. Romain Grosjean a Kanadai Nagydíjon megint közel járt ehhez, de végül csak egy második hely lett belőle. A francia ifjonc reméli, hogy Valenciában sikerül megtenni az utolsó lépést.

“Igazán nem vagyunk messze a győzelemtől. Csak jobban kell kvalifikálnunk, egyelőre ez nem az erősségünk, de dolgozunk rajta. Kanadában nem volt valami jó a péntek és a szombat, de sokat tanultunk az autóról, ez jól jön majd a következő futamokon. Minden hétvégére úgy kell mennünk, hogy győzni akarunk, bármilyen más hozzáállással rögtön az elejétől hátrányban lennénk.”

“Leginkább az időmérőn szeretnék javulást, aztán ha jó a rajt, meglátjuk, mi lesz belőle. Nagyon jó az élmezőnyben küzdeni, mindig ez a cél, de idén nagyon szoros a csata, tehát a legfontosabb a pontok gyűjtése. De ha az elejétől jól alakul a hétvégénk, akkor esélyünk van a dobogóra sőt a győzelemre is. Majd az időmérő után meglátjuk, hol állunk, remélhetőleg újabb jó eredményt hozunk” – magyarázta a Lotus futamelőzetesében Grosjean.

Kimi Räikkönen szerint a valenciai meleg idő kedvezhet számukra, és mivel ezen a pályán még sosem nyert, örülne, ha most sikerülne.

“Kanadában kicsit bosszús voltam, mert szerintem többet is ki lehetett volna hozni a hétvégéből. De így is újabb pontokat hoztunk a csapatnak, ez a fő, főképp, hogy idény milyen szoros az egész!”

“Valencia egy újabb utcai pálya, de a vonalvezetése nem olyan, mint az Albert Parké, Monacóé vagy Montrealé. Egyértelműen ez a leggyorsabb a négy közül. Valószínűleg nagyon meleg lesz, mi pedig jól szoktunk menni ilyen körülmények között, szóval reméljük is, hogy így lesz!”

“A kvalifikáció megint nagyon-nagyon fontos lesz. Egyértelműen előny a pálya tiszta oldaláról rajtolni, mert évente csak egyszer van itt verseny. Valenciában nem könnyű előzni, meglátjuk, a DRS mennyit segít. A lényeg a biztos vezetés, apró hibákkal nagyon sok időt lehet eldobni a pályán.”

“Imádok győzni, mindig ez a célom. Valenciában még nem győztem, szóval pont jó cél lesz ez. Amikor legutóbb Valenciában versenyeztem, a hatodik helyről rajtolva a harmadik lettem, szóval nem ment rosszul!”