2012 végén négy élcsapatnál is lejár egy-egy pilóta szerződése, Mark Webber, Lewis Hamilton, Felipe Massa és Michael Schumacher mozdulása is elindíthat egy az elmúlt években nem látott átrendeződést. Ha valahol üresedés adódik, valószínűleg élversenyzővel kívánják betölteni a helyet.

Mark Webber évek óta csak egy-egy idényre köt szerződést a Red Bull-lal, az ausztrál veteránt leginkább Felipe Massa lehetséges ferraris utódjaként emlegetik. Úgy tűnik azonban, hogy Webber  újabb szezonra is maradhat.

“Ez mindig így megy a Red Bull-lal, csak annyit mondhatok, hogy az elmúlt szezonokban is mindig úgy kezdtem az évet, hogy nem volt szerződésem a következő idényre” – mondta a Red Bull-os helyzetről a brazil O Estado de s. Paulónak, majd elhessegette a ferraris pletykákat. “Ezek nem igazak. A Ferrarinak jövőre nyolc autót kellene indítania, ha mindenki indulna, aki állítólag Felipe helyére kerül!”

A Red Bull motorsportfőnöke, a Webbert egyébként annyira nem kedvelő Helmut Marko is arra utalt, hogy az ausztrál jövőre is marad: “Bizonyította számunkra, hogy továbbra is megvan a motivációja, kész a folytatásra. Tudjuk, hogy állunk vele, ő is tudja, mit várhat tőlünk” – állított az osztrák a német Sport Bildnek.

Mostanában Lewis Hamilton jövője is homályosnak látszik, a 2008-as bajnok halogatja a McLarennel való újraszerződést. Az angol amellett, hogy folyamatosan hangsúlyozza, jól érzi magát mostani csapatánál, azért elismerte, hogy gondolt már a váltásra. A hosszabbítást megnehezítheti, hogy Wokingban mindenképp kevesebb pénzt ajánlanak majd neki a következő szerződésben.

A csapatfőnök, Martin Whitmarsh ezzel együtt úgy látja, hogy a Kanadában végre idei első győzelmét arató Hamilton inkább maradni fog.

“Sokkal többet spekulálnak (a hosszabbításról) a csapaton kívül, mint belül. Úgy gondolom, hogy jelenleg a győzelmekre és a bajnoki cím megszerzésére koncentrálunk. Szerintem az is világos, hogy örömmel dolgozunk Lewisszal és azt hiszem, Lewis is élvezi hogy itt lehet, meggyőződésünk hogy ennek a folytatására számíthatunk. Sok-sok év van még előtte. Sok szép győzelem vár még rá, én pedig úgy hiszem, hogy ezeket velünk éri majd el” – szögezte le a főnök.