A Kanadai Nagydíj 2009-ben ugyan hiányzott a versenynaptárból, de a nézők és az F1-esek között is egyöntetű népszerűségnek örvendő helyszín egy év kimaradás után visszatért. A montreali Gilles Villeneuve pálya jelenlegi, ötéves szerződése 2014-ben jár le, de ha minden jól megy, hamarosan 2024-ig be lehet biztosítani a jövőt.

A La Presse szerint újabb, tízéves szerződésen dolgoznak, de ehhez az kell, hogy a pálya épületeit felújítsák, Bernie Ecclestone ugyanis nem elégedett a korosodó létesítménnyel. A lap szerint az elsősorban a főépület, a bokszok terén kívánt átépítések egy ötéves periódus alatt nagyjából 20 millió dollárba kerülnének.

“A rendezési díjat fizetik, ezzel semmi gond. Csakis az átépítésre kell igent mondaniuk. Csak egy felújítást szeretnénk, nem azt várjuk el, hogy olyan legyen, mint Abu-Dzabi. De a fészlift mindenképp kell. Ha olyan épületeket tudnának felhúzni, mint Silverstone-ban, az nagyon rendben lenne” – mondta az F1 uraként emlegetett Ecclestone, aki tavalyra a brit pálya korszerűsítését is kikényszerítette.

Míg 2007 óta csak a Kanadai Nagydíj képviselte az Észak-Amerikát az F1-ben, idén beszáll az austini Amerikai Nagydíj, míg 2013-ban New York/New Jersey is bekerül, azaz háromra nő a kontinensen rendezett versenyek száma, de Ecclestone szerint Montrealnak nincs oka félni az USA-beli futamoktól: “Kanada fontos számunkra, az emberek barátságosak, imádunk ide járni!”