Novemberben rendezik az Amerikai Nagydíjat a texasi Austinban, a szervezők közlése szerint az építkezés a legnagyobb rendben halad. Saját szemével akart erről meggyőződni Charlie Whiting, az FIA versenyigazgatója, aki a Kanadai Nagydíj után tett látogatást a helyszínen. Ez még nem a hivatalos FIA-vizsgálat volt, Whiting csak megfigyelőként viselkedett és tanácsokat adott a rendezőknek.

“Jól látható, hogy a Circuit of the Americas jelentős forrásokat fordít arra, hogy az építkezés az FIA előírásainak megfelelően időben befejeződjön” – nyilatkozta Whiting. “A több mint félezer, helyszínen dolgozó munkás nagy haladást ért el, úgy tervezem, hogy augusztus végén térek vissza Austinba.”

“A hivatalos, verseny előtti ellenőrzés szeptember 25-én lesz, hatvan nappal a versenyhétvége megkezdése előtt. A pályának minden lehetősége és adottsága megvan arra, hogy nagyszerű show-val debütáljon, világklasszis körülmények várják a csapatokat és a szurkolókat is. Várom az augusztusi visszatérést.” A jegyértékesítés hétvégén kezdődik a versenyre.