Meghajolni látszik a csapatok panaszai előtt a Pirelli, a Brit Nagydíj szabadedzésein új kemény keverékű abroncsokat tesztel az olasz gyártó. Idén minden istálló egyetért abban, hogy a gumik működési tartományának megtalálása jelenti a kulcsot a sikerhez, ez a tartomány azonban meglehetősen szűk. Versenyenként más-más talál bele a tutiba, ennek is köszönhető, hogy az eddigi hét futamon hét győztes volt.

Noha a csapatok kértek ilyen gumikat a Pirellitől, a gyártó figyel a kritikákra, a Brit Nagydíj szabadedzésein új kemény keveréket tesztel. Ezeknek az abroncsoknak szélesebb a működési tartománya, ez segíthet azoknak a csapatoknak, amelyek küzdenek a hőmérséklettel. Noha a keveréket teszteli a Pirelli, bevezetésétől egyelőre óvakodik, mert megváltoztathatja a jelenlegi helyzetet.

“Nagy kérdés, mert nem akarjuk befolyásolni a világbajnokság alakulását, és nem akarjuk megkockáztatni, hogy esetleg egy bizonyos csapatot hozunk előnybe” – nyilatkozta Paul Hembery, a Pirelli motorsport igazgatója. “Ha a 10., 11. és 12. versenyen az egyik csapat elhúz a többiektől, az összes kritika ránk fog zúdulni. Tesztelni fogjuk, mert meg akarjuk érteni a viselkedését, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy versenyekre is elvisszük.”

“Nagyon óvatosnak kell lennünk, mert nagy különbség van a csapatok között a gumihelyzetet illetően. Szerintem kicsit csalódottak lennének egyesek, ha hirtelen minden kicsit könnyebbé válna, és az addig elvégzett kemény munka értelmét veszítené azzal, hogy a különbségek eltűnnek. Nagyon óvatosnak kell lenni ezekkel a dolgokkal, mert megváltoztatja a világbajnokságot.”

A szélesebb hőmérsékleti tartományban működő, új kemény keverék különösen melegebb időjárási körülmények között működhet jól. A csapatok jellemzően hőségben küszködnek a gumikkal.