Jövőre újabb amerikai futam csatlakozik az idén debütáló austini mellé, New Yorkban városi pályán köröznek majd a pilóták. Korábbi hírek arról szóltak, hogy a 2013-as indulás különböző problémák miatt nem tartható, hogy Bernie Ecclestone is aggodalmának adott hangot, a szervezők szerint azonban csak pletykákról van szó.

“Nem tudom, honnan jönnek ezek a hírek, a verseny előkészületei a lehető legjobban haladnak” – nyilatkozta a promóter Leo Hindery. “Ha lenne bármilyen kétségünk, nem hívtuk volna meg Sebastian Vettelt, hogy menjen körbe a pályán.”

A világbajnoki címvédő a Kanadai Nagydíjról egyenesen New Yorkba utazott, ahol egy Infinitivel ment körbe a tervezett nyomvonalon. “Fantasztikus, hogy elsőként vezethetek az új pályán” – mondta Vettel. “Egyértelmű, hogy Forma-1-es autóval nagy kihívást jelent majd. Nagyon különleges ez a helyszín, a manhattani felhőkarcolók látképe valószerűtlen hangulatot teremt. Nagyon tetszik!”

A texasi Austinban már idén megrendezik az első versenyt, a Circuit of the Americas elnöke, Steve Sexton szerint minden a legnagyobb rendben halad, időre kész lesz minden. “Az épületek már állnak, aszfaltozunk” – jelentette ki Sexton.