Lassan az lesz rendkívüli esemény, ha Michael Schumacher be tud fejezni egy versenyt, a hétszeres bajnok Kanadában a DRS hibája miatt esett ki. Schumacherben nincs harag, de ő is elismeri, hogy ennyi hiba ilyen rövid időn belül elég furcsa. “A DRS vezérléséhez kábelek kellenek, gondolom, valamelyik kábel ment tönkre” – mondta Schumacher.

“Ez a mostani hiba hasonló ahhoz, mint ami a bahreini időmérőn jött elő. Száz százalékig biztos vagyok abban, hogy a csapatom minden tagja a maximumot nyújtja, nem hibáztathatunk senkit. Ezek prototípusok, amelyek elég gyorsan készülnek el, ennélfogva becsúszhatnak ilyen dolgok. Az, hogy ilyen rövid idő leforgása alatt ennyi minden fordul elő, kétségkívül elég szokatlan.”

Schumacher igazi csapatemberként próbálja a jót is látni a történtekben. “De talán mondhatjuk azt, hogy szerencsére már megint az én autóm. Így legalább Nico szorgalmasan gyűjtheti a pontokat, hogy a csapat a legtöbbet hozza ki a jelenlegi helyzetből.”

Nico Rosberg szerencsésebb volt Schumachernél, a hatodik helyen ért célba, kis híján a gumijait teljesen elkoptató Fernando Alonsót is utolérte. “Az biztos, hogy mehetett volna jobban is, az elejéhez képest azonban nem volt túl nagy a hátrányunk. Ez pozitív” – nyilatkozta Rosberg.

“Az eredmény rendben van, lehetett volna jobb, de rosszabb is. Az első néhány körben egyáltalán nem találtam a ritmust, különösen a féktávokon nem éreztem jól  magam. Főleg ez volt a probléma, de a váltó hetedik fokozatát is túl rövidre áttételeztük, ami nem jött jól az egyenekben. Könnyen mentek el mellettem, nem volt ideális a helyzet.”

“Aztán, ahogy haladtunk előre, jobb lett a helyzet és lépegettem előre. Mindent összevetve a mai nap is olyan ‘fent és lent’ jellegű volt. Grosjean és Perez rettentő hosszú etapokat mentek, találtak valamit, ami ilyen hőmérsékleti viszonyok között működött. Jobban meg kell értenünk a gumikat, ez egy érdekes téma és idén a siker kulcsa.”