Novemberben rendezik az Amerikai Nagydíjat Austinban, a versenynek otthont adó, Circuit of the Americas pálya jelenleg is építés alatt áll. Az első hivatalos vizsgálatot jövő héten tartja a Nemzetközi Automobil Szövetség a helyszínen, ez még nem az lesz, amelyen a szervezők megszerezhetik a szervezet hivatalos jóváhagyását. Ezen a vizsgálaton az FIA felhívhatja a figyelmet bizonyos hiányosságokra, amelyeket a szervezők kijavíthatnak a futamra. Az FIA jelenleg Montrealban tartózkodó versenyigazgatója, Charlie Whiting lesz a delegáció egyik tagja.

Közben a szervezők megszabadultak egy problémától, véget ért a verseny ötletgazdája által indított per. Tavo Hellmund, a projekt korábbi vezetője azért indított jogi eljárást, mert szerinte jogalap nélkül függesztették fel évi félmillió dolláros fizetésének folyósítását. Hétfőn tartották volna a következő meghallgatást a felek között, erre azonban már nem kerül sor. A peren kívüli megállapodás részleteiről semmit nem árult el a pálya elnöke, Bobby Epstein.

És végül egy harmadik hír az amerikai pályáról, nagykövetként Mario Andretti viszi majd a világba a Circuit of the Americas jó hírét. A szupersztárt, aki több mint száz győzelmet aratott különböző kategóriákban, ezen a héten bízták meg a feladattal. “A Forma-1 visszatérése Amerikába nagyon izgalmas a nézők számára, főleg azért, mert kifejezetten a sorozat számára épített pályán történik” – mondta Andretti. “A pálya erős csapatot épített fel, akik éjjel-nappal a verseny előkészületein dolgoznak. Rövid idő alatt jelentős előrelépést értek el.”