Felipe Massa számára katasztrofálisan gyengén indult a 2012-es szezon, főleg, hogy Fernando Alonso a pocsék autóval is hozta az eredményeket az első futamokon. Míg a spanyol helye egészen 2016-ig biztos a csapatnál, azonban Massa szerződése az év végén lejár.

A küszködő brazilt maga az elnök, Luca di Montezemolo is azonnali javulásra intette két hete, amire Massa egy szép monacói hétvégével reagál, amivel egyelőre mentett a helyzetén. Montezemolo most arról beszélt, hogy egyelőre egyáltalán nem téma, hogy 2013-ban ki versenyez Alonso mellett:

“Egyelőre mindenre gondolok, csak erre nem. Majd meglátjuk később. Alonso a világ legjobb versenyzője. Olyan, mint Lauda vagy Schumacher, akiknek szintén nagy szerepe volt a Ferrari és  a saját munkám szempontjából. Mindene megvan a győzelemhez, csak az autót kell javítanunk számára” – kezdte az olasz.

“Azt hiszem, Felipe is jól teljesít majd az idény második felében. Ne feledjük, hogy 2008-ban világbajnokként ért be a célba Brazíliában, de aztán Hamilton letaszította. Alonsónak fantasztikus a hozzáállása, ahogy Schumacher, ő is tudja, hogyan kell a csapattal együtt dolgozni, mindig pozitívan áll a dolgokhoz, még a nehézségek idején is. Most az a fő, hogy Kanadában tovább javuljunk!”