A pocsék évkezdés után a Monacói Nagydíjon végre magára talált Felipe Massa, az addig szenvedő brazil a hercegségben nagyjából pariban volt csapattársával, Fernando Alonsóval. Természetesen jót tett az önbizalmának a legutóbbi versenyhétvége.

“Azt hiszem, ez egy új kezdet lehet, mert Monaco tényleg egy jó hétvége volt számomra, már az első edzéstől versenyképes voltam. Egész hétvégén stabilan tudtam teljesíteni, az edzéseken, az időmérőn és a futamon is magabiztosan vezethettem. Tetszett az autó, a jó irányba haladtunk a munkával, remélem, hogy a trend folytatódik Kanadában és végig kitart az év végéig” – mondta a Ferrari hivatalos oldalának, hozzátéve, hogy szeretne még magasabbra célozni.
 
“Szóval egyértelműen magabiztosabb vagyok, erősebbnek érzem magam, azonban bár Monacóban jó versenyem volt, nem voltam teljesen elégedett, mert az elvégzett munka alapján azt vártam, hogy a dobogóért küzdhetek. Meg is volt erre az esély, megvolt a tempóm hozzá, de jobb időmérős eredmény kellett volna a jó vasárnaphoz. Az idénykezdéshez képest jó hétvége volt, de nem lehetünk elégedettek, dolgozni kell rajta, hogy még többet érjek el. Tudom, hogy képes vagyok rá, ha sikerül eltalálni a jó irányt!”

A “jó irányt” illetően azért Massa sem egészen biztos, elmondta ugyanis, hogy a Monacóban alkalmazott beállításokat már korábban, a szimulátoron is kipróbálta, de ott nem váltak be, így a pályán kell kísérleteznie. Hozzátette, hogy Monaco egyedi jellege miatt nem túl magától értetődő ez az út, de úgy véli, hogy ezután a hercegségben választott irányban kell majd tapogatóznia a beállítások tekintetében.

Massa ferraris szerződése 2012 végén lejár, és bár kívül szinte biztosnak látszik, hogy nem is hosszabbítanak vele, ő még azért óvatosan reménykedik, mondta egy a német Auto Motor und Sportnak adott interjújában, amelyben az esetleges Ferrari utáni jövőt is érintette.

“Minden azon múlik, milyen eredményeket hozok ezután” – mondta a ferraris kilátásokat illetően. “Pillanatnyilag fogalmam sincs, mi lesz a jövő évben. Most csak a következő futam jelenti számomra a jövőt. Az biztos, hogy a Forma-1-ben akarok maradni, méghozzá egy jó csapatnál. Ha ez esetleg nem sikerül, és egy kiscsapathoz kellene mennem, akkor nem vagyok benne biztos, hogy folytatni akarnám az F1-ben.”