Monacóban nagy esélyesként emlegették a Lotust, ehhez képest az istálló csak néhány pontocskát tudott összekaparni Kimi Räikkönen révén. Hétvégén, Montrealban javíthat az istálló, Eric Boullier csapatfőnök látja a pozitívumokat. “A kanadai futamra ugyanúgy készülünk, mint bármelyik másikra” – mondta Boullier.

“Van egy autónk, amely egész évben jó tempót mutatott és két pilótánk, aki képes dobogós helyezésekre ebben a kiélezett idényben. Valóban, csalódást keltő hétvége van a hátunk mögött, de ennél rosszabb helyzeteket is túléltünk már. Monacóban láttuk ugyanazokat a pozitívumokat, mint egész évben: az E20 gyors, erős és megbízható. A csütörtöki és szombati tempónk jó volt, a versenyzők jól érezték magukat az autóban. Mindannyian tudjuk, hogy Monaco különleges, még mindig jobb, ha egy ilyen pályával vannak problémáink és nem a hagyományosabb jellegűekkel.”

“Nagyon érdekes az idei szezon, eddig senki nem tudott kiemelkedni az egyéni és konstruktőri bajnokságban sem. Ugyanannyi pontunk van, mint a Ferrarinak a csapatbajnokság harmadik helyén, Kimi 25 pontra van az egyéni versenyt vezető Fernando Alonsótól. Bármi megtörténhet, a bajnokság teljesen nyitott.”

“Reméljük, hogy a hetedik versenyen mi adjuk a hetedik győztest, Kimi és Romain is képes a sikerre. Egy verseny megnyerése nem tartozik a legegyszerűbb dolgok közé, de nem hiszem, hogy az összes futamon különböző győztes lesz. Nem túl sokára ki kellene rajzolódnia egy mintának. Montreal az első alacsony leszorítóerejű pálya a szezonban, ahol az E20-as erős lehet.”