A Red Bull Bahreinben, Barcelonában és Monacóban az autó padlólemezének hátsó részén kialakított lyukkal versenyzett, amely a Monacói Nagydíj hétvégéjén kezdte el szúrni a riválisok szemét.

A címvédő csapat akkor úgy gondolta, hogy a megoldás szabályos, hiszen az alkalmazás előtt konzultáltak az FIA-val, de a sportágat felügyelő szervezet a riválisok kérésére újra megvizsgálta a kérdést és utólag szabálytalannak nyilvánította a lyukakat.

A Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko azt mondja, ez nem jelent számukra nagy gondot a továbbiakban, a Kanadai Nagydíjra való felkészülésükre pedig semmilyen hatással nincs a fordulat.

“Montrealban amúgy sem terveztük használni ezt a padlólemezt. Egy másik, sima változattal készültünk, tehát egyáltalán nem kell módosítanunk az autón Kanadában. A döntés egyáltalán nem zavarta meg a felkészülésünket” – mondta az Autosportnak az osztrák, hozzátéve, hogy a szabálytisztázás “nem csak a Red Bullt, más csapatokat is érintett”.

A Red Bull Racing az egyetlen alakulat, amelyik idén egynél több futamot nyert. A címvédők jelenleg a konstruktőri pontverseny élén állnak, míg a két pilóta, Sebastian Vettel és Mark Webber 73-73 ponttal holtversenyben második a 76 ponttal vezető Fernando Alonso mögött.