Felipe Massa pocsék évkezdése miatt számtalan név felmerült a Ferrarinál idén lejáró szerződésű brazil utódjaként, az egyik fő jelölt az olasz csapat utánpótlásprogramjában is részt vevő sauberes Sergio Perez. Sokan úgy vélik, hogy a mexikói akár jövőre átülhet a Ferrariba, de ezt maga az elnök, Luca di Montezemolo vetette el a hét végén.

“Perez jó versenyző, de ahhoz hogy valaki Ferrarit vezethessen, több tapasztalat kell. Szerintem a jövőre nézve ő az egyik legjobb fiatal, de még több tapasztalat, több eredmény kell, mielőtt beülhet egy Ferrariba” – mondta.

Montezemolo hangsúlyozta, hogy még Massa sorsa sem dőlt el, és hogy ezután javulást vár a braziltól.

“Soha nem döntünk (a pilótákról) az idény második fele előtt. Biztos vagyok benne, hogy ahogy  az autónk javul, könnyebbé válik a vezetése. Felipétől jobb szereplésekre számítok, ahogy már Monte-Carlóban is láthattuk, hiszen ott az öt leggyorsabb pilóta között volt. Szóval azt remélem, hogy így is folytatja. Egyelőre még nem döntünk a jövőről, túl korai még” – szögezte le az elnök.

Egy madridi megjelenésen Fernando Alonso is hasonlóan beszélt csapattársától, a bajnokságot vezető spanyolt is bizakodással töltötte el Massa monacói szereplése:

“Nehéz elképzelni, hogy Felipe ne szerezne több pontot ne küzdene a dobogóért esetleg a győzelemért az idény második felében. Számtalanszor mondtam már, hogy a tehetsége megvan ehhez. Több okból indult szerencsétlenül számára az év: peches is volt és a gumikhoz is egy kicsit lassabban tudott alkalmazkodni.”

“De a fordításhoz bírja a csapat és az én támogatásomat is. Pontosabban az eredményeket illető fordításhoz, hiszen az edzéseken, az időmérőn már korábban is sokszor közel volt hozzám, csak aztán mindig történt valami. Nem is a tempó vagy a tehetség tekintetében kell változtatnia, csak az eredmények terén. Monacóban látszólag változtak is a dolgok, remélhetőleg mostantól már jól megy majd!”