Idén merült fel, hogy a Forma-1 jogainak többségi tulajdonosa, a CVC befektetési csoport a részvényei egy részét június-július tájékán piacra dobja Szingapúrban. A nyári dátum egy kicsit érthetetlennek tűnt, ugyanis még nem fogadták el a sportág hosszú távú jövőjét jelentő, a jogtulajdonos, a csapatok és az FIA multilaterális szerződés, az ún. Concorde Agreement 2013-tól 2020-ig érvényes változatát.

Hogy ez hatással volt-e a tervekre vagy sem, nem tudni, mindenesetre pár hete már felröppent, hogy a nyári piaci bevezetés csúszhat a kedvezőtlen piaci viszonyok miatt, intő példaként a Facebook nem túl sikeres tőzsdei belépésére mutattak egyesek.

Most az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone is megerősítette, hogy inkább kivárnak.

“Úgy érzem, hogy okosabb mindent teljesen előkészíteni és aztán mondjuk két hónap múlva lépni, amikor megnyugodtak egy kicsit a piacok. De meggyőződésem, hogy idén biztosan megtörténik. Sietni viszont nem sietünk, a piaci viszonyok pillanatnyilag nem a legjobbak, az emberek nem akarnak vásárolni. Nem is kell most meglépnünk” – mondta Ecclestone.

A CVC nagyjából 3 milliárd dolláros bevételt vár a részvények piacra dobásától. A befektetési csoport még 2005 végén vásárolta meg az F1 63,4 százalékos tulajdonrészét, azonban idén, még a tőzsde bevezetés előtt továbbadott 21 százalékot, a Waddell & Reed befektetési cégnek, a Norges Banknak és a BlackRocknak, összesen 1,6 milliárd dollár értékben.

A CVC és fent említett három új tulajdonos mellett a becsődölt Lehman Brothers végrehajtói birtokolnak 15,3 százalékot, Ecclestone-nak 5,3 százalékos tulajdonrésze van, míg családi cégén, a Bambinón keresztül volt felesége és két lánya összesen 8,5 százalékkal bír.