Bernie Ecclestone legalább 30 éve szeretne Forma-1-es futamot rendezni New Yorkban, tavalyra pedig sikerült is valós tervvé alakítania az álmot, hiszen New Jersey Manhattenre néző partján megkezdődtek egy utcai futam előkészítési munkái. A verseny elvileg 2013-ban kerül be a naptárba.

A fentiek miatt kicsit furcsa, hogy Ecclestone a szervezők állításai ellenére immár másodszor vonja kétségbe a 2013-as megvalósulást.

“Nem tudom, hogy meglesz-e (addigra). Remélem, hogy rendben lesz! Egyelőre a pénzügyi hátteret próbálják rendezni. De ha készen lesznek 2013-ra, mi várjuk őket!” – mondta az angol, elejtve, hogy már így is késedelmi büntetéseket fizettetett a szervezőkkel. “Továbbra is várjuk, hogy a szerződés bizonyos részei rendeződjenek. Késésben vannak.”

A futam szervezésén dolgozó cég szóvivője cáfolta, hogy bajban lennének: “A Forma-1-es szerződésünket vagy annak részleteit nem kommentáljuk nyilvánosan. A 2013 júniusi dátumot tartjuk, a pálya tervezése és építése is tökéletesen a tervek szerint halad, erős a menedzsment és stabil New York, New Jersey és a helyiek támogatása is. Meggyőződésünk, hogy a 2013-as Amerika Nagydíja sikeres rendezvény lesz.”  

A Forma-1 azonban már 2013 előtt visszatér az USA-ba, hiszen elvileg az idei utolsó előtti futam a texasi Amerikai Nagydíj lesz. Míg Ecclestone korábban az austiniakat “ütötte”, most az egyébként bizonytalan helyi hírek ellenére is pozitívan beszél a versenyről.  “Jól haladnak a munkával, minden héten kapok tőlük jelentést” – állította.