Sebastian Vettel Bahreinben, Mark Webber pedig a múlt vasárnap Monacóban nyert futamot, ezzel a Red Bull lett az egyetlen csapat, amely már két versenyen is nyerni tudott az idén. A két pilóta 73-73 ponttal holtversenyben második, együttes eredményeik pedig a konstruktőri versenyben az élre helyezik a csapatot.

A főnök, Chritstian Horner nem bánja, hogy ez az állás, de az angol nem hiszi, hogy ez most, hat futam után sokat jelentene, még bármi lehetséges, a riválisokat egyáltalán nem lehet leírni.

“Egészen figyelemreméltó, hogy ennyi futamgyőztes volt eddig. A gumi az egyik tényező ebben és persze az is, hogy nagyon sok erős pilóta van. A Red Bull lett az első csapat, amelyik két versenyt is tudott nyerni, ami nagy eredmény. A vezetés a jó csapatmunka eredménye, de még nagyon-nagyon sok van hátra. Az előny pillanatok alatt elolvadhat. A csapat igazán ragyogóan dolgozik, de ez egy nagyon nehéz év a szabályváltozások és főképp a gumik miatt.”

“A legutóbbi hétvége nem alakult jól a McLarennek, de ahogy láthatjuk, az erőviszonyok folyamatosan billegnek. Ne feledjük, hogy Pastor Maldonadótól két hete kört kaptunk, szóval tényleg nagyon ingadozik a forma a mezőnyben. Ostobaság lenne lebecsülni a McLaren vagy a Ferrari képességeit!”