Az elmúlt hetekben Nico Hülkenberget a Ferrarival, Paul di Restát pedig a Ferrarival és a Mercedesszel is hírbe hozták 2013-ra, de a Force India főnöke, Vijay Mallya a hétvégén azt állította, hogy ragaszkodnak mindkét versenyzőhöz, jövőre is velük számolnak.

“Paul nagy érték számunkra. Szerződésünk van vele és Nicóval is, és mindkettejükkel ragyogó a viszonyunk. Biztos vagyok benne, hogy szólnának, ha a távozáson gondolkodnának és baráti hangon rendezhetnénk is a dolgot. De mi szeretnénk ezzel a párossal folytatni” – mondta az indiai milliárdos.

Di Resta és Hülkenberg Monacóban bizonyította is az értékét, hiszen a Force India a 7-8. helyüknek köszönhetően 10 pontot zsebelt be, ez nagyon sokat számít az idei, hihetetlenül szoros bajnokságban.

“Nagy örömmel látom mindkét Force Indiát a pontszerző helyen egy igazán élvezetes Monacói Nagydíj után. Paul nagyon jó versenyt futott, hét pozíciót javított a rajthelyéhez képest, tökéletesen kezelte a gumikat végig. Nico Paul stratégiájának fordítottját vitte, de ez is ugyanúgy bevált, így 10 ponttal távozhatunk. Már várjuk Kanadát, ahol remélhetőleg megint pontokat szerezhetünk!”

A Sauber monte-carlói nullázásának köszönhetően a Force India 13 pontnyira zárkózott fel a Malajziában Perez második helyével elhúzó svájci riválishoz.