Ahogy már korábban is írtuk, a Forma-1 a tőzsdei bevezetése előtt új igazgatótanácsi elnököt kap. A posztra az élelmiszer-ipari óriás Nestlénél is ugyanilyen szerepet betöltő 67 éves Peter Brabeck kerül, akit pénteken egy Monacóban tartott igazgatótanácsi ülésen hivatalosan is beiktattak.

Az osztrák üzletember elsődleges feladata az F1 sikeres tőzsdei bevezetése lesz, de egyes spekulációk Bernie Ecclestone utódjaként is számolnak vele, azaz később akár a többségi jogtulajdonos, a CVC vezérigazgatói székébe is beülhet.

Brabeck a Reutersnek nyilatkozva egyébként arról beszélt, hogy az eredetileg június-júliusra Szingapúrban tervezett piaci bevezetést akár későbbre is tolhatják, a Facebook nem túl sikeres tőzsdei debütálása óvatosságra int.

“Az igazgatótanács most először kapott hivatalos jelentést a tőzsdei felkészülésről, mérlegeljük a lehetőségeket. Halad a dolog, de egyelőre nincs végleges döntés (az időpontról). Az igazgatótanácson belül van egy tőzsdei bizottság, ez a bizottság jelent majd újra az igazgatótanácsnak, amikor megfelelőnek látja az időt. Egyelőre nem fixáltunk semmit, nyitva hagytuk a kérdést” – magyarázta Brabeck.