A monacói hétvége eddig igazolja, hogy a Ferrari kezd magára találni. A csapat mindkét pilótája jó volt már az edzéseken is, az időmérőn pedig gond nélkül hozták a stabil top10-es eredményt, a 6-7. idővel Alonso és még Massa is vert más élmenőket.

“Olaszországban is van egy olyan mondás, hogy lassan járj, tovább érsz – hát nem? Nos, mi is pont eszerint dolgozunk, lépésről lépésre előrébb jutunk. Elégedett vagyok az időmérővel, a csapat tekintetében az idei legjobb eddig. A Q3-ban talán még lehetett volna hozni pár századot itt-ott, de nem számított volna, hiszen az előttünk lévő három tizeddel volt gyorsabb” – mondta a spanyol, aki Michael Schumacher hátrasorolása miatt vasárnap az 5. rajtkockából kezd..
 
“Itt általában az első három közül kerül ki a győztes, szóval a reális cél csak a dobogó lehet most, de azt is tudjuk, hogy Monaco mindig képes a meglepetésekre. Most is kaptunk egyet, Michael nyerte az időmérőt, én pedig nagyon örültem a sikerének, még ha nem is használhatja ki igazán a büntetés miatt.”

“Ma délután, holnap délelőtt kidolgozzuk a legjobb stratégiát. A lágy gumik jól viselkednek, de a szuperlágyon rajtolunk, egyelőre nagy kérdés, hogy meddig bírják majd, a futamon kiderül. A bajnokság szempontjából jó a rajtsorrend, a közvetlen riválisok közül csak Hamilton indul előlem, Vettel csak a kilencedik. Michael mellettem…? Rég volt ilyen, nem lesz rossz, de én arra koncentrálok majd, hogy az előttem lévő négy versenyzőt előzzem meg, nem a hatodikkal törődök majd!”

A Ferrari számára külön örömet jelenthet, hogy az eddig küszködő, versenyképtelen Massa most tényleg összeszedte magát, teljesen pariban van Alonsóval. A brazil nem is titkolta, hogy jól érzi magát:

“Jó időmérő volt, és még a 7. helynél is jobb lehettem volna, a Q1 és a Q2 alapján az 5. is elérhető volt. Sajnos a Q3-ban nem sikerült tiszta, forgalommentes kört összeraknom. Ezzel együtt nagyon örülök a hétvége eddigi alakulásának! Végre élvezem a vezetést az F2012-essel, a most választott beállításokkal sokkal könnyebb kihozni belőle a dolgokat.”

“Michael nagyszerű kört ment, gratulálok neki, kár hogy végül a közelemből kell majd rajtolnia holnap! Bízzunk benne, hogy jó lesz a futam és végre számomra is új fejezet kezdődik az idényben!”