Jövő hónapban rendezik a valenciai Európa Nagydíjat, amelynek sorsa erősen kérdéses a komoly anyagi gondok miatt. A szervezők legfrissebb húzása sem azt üzeni a szurkolók felé, hogy márpedig a futam érdemes a figyelemre, a lelátók kapacitását ismét több ezer fővel csökkentik.

Az első versenyen még 113 ezer néző volt 2008-ban, egy évvel később, a visszafogottabb érdeklődés miatt 35 ezerrel csökkentették az ülések számát. Tavaly már csak 65 ezer férőhelyet alakítottak ki, ebből az idei versenyre újabb 20 ezret csípnek le, 45 ezerre faragva le a megvásárolható jegyek számát. Mindez azt jelenti, hogy 2008 óta több mint megfeleződött az Európa Nagydíj lelátókapacitása.

A tervek szerint 13 lelátót építenek az idei versenyre, nagy érdeklődés esetén azonban van lehetőség a bővítésre. Az El Pais című lap szerint a férőhelyek csökkentésével próbálják kompenzálni a szervezők az elmúlt évek veszteségeit.

Bernie Ecclestone bejelentése alapján biztos, hogy 2013-tól már csak egy spanyol verseny lesz a naptárban, ám arról még nem született hivatalos megegyezés, hogy Barcelonába és Valenciába valóban éves váltásban utazik-e a sorozat. A katalán főváros jövőre biztosan nem marad ki, Valencia pedig nem lehet biztos a 2014-es visszatérésben.