Közérdekre való hivatkozással kérelmet nyújtott be a texasi kerületi bírósághoz az Austin-American Statesman című lap. Az újság a verseny ötletgazdája, Tavo Hellmund és a befektetők között zajló per irataiba akar betekinteni, amelyek jelenleg nem nyilvánosak.

“Meg akarjuk tudni, hogy miről is szól valójában ez a per és miért van szükség titkolózásra” – nyilatkozta a Statesman képviseletében Jim George. “Húsz éve csinálom ezt és még nem találkoztam ilyesmivel. A nyilvánossággal szembeni titkolózás nem szolgálhatja senki érdekeit.”

A Circuit of the Americas szóvivője, Julie Loignon szerint a dokumentumok azért nem nyilvánosak, mert a cég így próbál védelmet biztosítani bizonyos titkos üzleti gyakorlatainak.  “A bírósági iratok nem véletlenül nyilvánosak” – vitatkozik az érveléssel John Bridges főszerkesztő. “A nyilvánosságnak joga van tudni az esetről, különösképpen azért, mert az F1-es projekthez az adófizetők pénzét is felhasználják.”

Noha a pálya nagyrészt privát befektetésből épül, Texas is jelentős összeget költ a versenyre az infrastruktúra fejlesztésével. A Statesman-ügyben június 11-én tartják az utolsó meghallgatást.