A 2012-es F1-es idény negyede már lezajlott, de Lewis Hamilton – elsősorban a csapat hibái miatt – még nem nyert idén futamot. A mclarenes az idei évben azonban sokkal összeszedettebb és türelmesebb hozzáállással versenyez és úgy látja, ez ki is fizetődik számára.

“Nagyon fontos, hogy ne veszítsük szem elől azt, hogy bár a győzelem a cél, a stabil teljesítmény, a rendszeres pontszerzés a legésszerűbb hozzáállás a bajnokság szempontjából. Eddig minden futamon pontot szereztem, csak nyolc ponttal vagyok lemaradva az élen állóktól. Ez igazán biztató adat, megerősít abban, hogy a hozzáállásom jó” – mondta Hamilton.

“Ezzel együtt két viszonylag csalódást keltő eredmény után érkezem a hétvégére, Monacónál jobb helyszín nem lenne arra, hogy végre kijöjjön a lépés számomra” – tette hozzá a pilóta, akinek nem titkoltan a mediterrán hercegségben rendezett futam az egyik kedvence.

“Silverstone mellett mindig itt szeretnék a legjobban teljesíteni. Bár az összes pálya közül Monacóban a legalacsonyabb az átlagsebesség, mégis hihetetlenül gyorsnak tűnik. A gyorsulás nagyon hirtelen, a falak nagyon közel vannak, nem fér bele a hiba. A Ste Devote bukótere valamint a Mirabeau és a kikötői sikán kis menekülőútjain kívül sehol nem lehet hibázni. De minél nagyobb a tét, én csak annál jobban élvezem!”

Hamilton 2005-ben a Forma-3-ban, 2006-ban a GP2-ben nyert Monacóban, a Forma-1-ben pedig bajnoki évében, 2008-ban jött össze számára a győzelem.