Míg Mark Webber a pontszerzésért is sikertelenül küzdött Barcelonában, 2006-os csapata, a Williams győzelmét láthatta. A tavaly még sosem látott mélységekben járó grove-i alakulat erőből nyert, az ausztrál nem hitt a szemének.

“Egészen valószerűtlen ez az eredmény tekintetbe véve, hogy milyen volt a Williams elmúlt két-három éve. Pastor már idény elején, Melbourne-ben egy jó eredmény felé tartott, amikor az utolsó körön Fernando Alonso mögül esett ki, az emberben fel is merült, hogy lesz-e erre gyógyír. A spanyolországi eredmény pontosan ez a megérdemelt gyógyír volt. Szerintem már egy dobogó is az lett volna, na de egy győzelem? Azt a mindenit!”

“Láttam az eredményjelző tornyot a futam közben, és fogadni sem mertem volna arra, hogy Fernando nem húzza be, főképp, hogy a rajtnál ő nyert. Pastor az ötödik különböző győztes öt futam után. Eddig is nagyon nehéz volt tippelni idén és ezután is ugyanígy marad.”

Webber számára még zavarbaejtőbb, hogy a kiszámíthatatlanság az idény eleji szoros mezőnyben és később, a nagyobb különbségek mellett is megmaradt:

“Kínáig nagyon szorosak voltak a futamok, az egész mezőny együtt ment. De Bahreinben és most Spanyolországban nagy különbségek voltak, a mezőny szétterült. Bahreinben 20 másodperccel Grosjean mögött lettem negyedik, de ha Kínában lett volna ekkora hátrányom, már pontot sem szereztem volna!”

“Azt mondjuk nem tudom, hogy a nézőknek nem lesz-e elege belőle, hogy ennyien győznek. Jó dolog, hogy sokan nyernek, de a szurkolók szeretik az igazi rivalizációt is.”