Hiába volt a szezon első pár futamán és talán Barcelonában is a leggyorsabb autó a McLarené, Lewis Hamilton idén még nem tudott futamot nyerni. Míg tavaly általában magának köszönhette a balsorsát, idén sokkal érettebb hozzáállással versenyez, ezért a McLarennél nagyon remélik, hogy kedvenc pályáján végre ő is megízlelheti a sikert.

“Tényleg olyan a hozzáállása, kétség sem fér hozzá, hogy nagyon megérdemelné” – mondta a csapatfőnök, Martin Whitmarsh. “Keményen kell dolgoznunk, hogy jó autót adjunk neki, ne hibázzunk, olyan helyzetben lehessen, ahol a potenciáljának megfelelően mehet ott, ahol győzött már a Forma-3-ban, a GP2-ben és az F1-ben is. Minden kategóriában nyert már Monacóban, természetesen szeretne újra győzni.”

Ahogy azonban mindenki más, a McLaren-főnök is tisztában van vele, hogy idén csak remélni lehet, biztosra már semmit nem lehet venni.

“Mindenki másnál többször nyertünk Monacóban, így abban hitben megyünk, hogy most is győzhetünk, de aki ma jósolgatni mer a Forma-1-ben, az kész őrült. Tényleg gyakorlatilag lehetetlen jósolni – öt futam, öt különböző győztes pilóta és konstruktőr, Monaco után pedig könnyen lehet hat különböző győztes is. Remélem, hogy csak pilóta és nem konstruktőr, remélem, hogy mi győzhetünk!”