Adrian Sutil 2007-től öt évet töltött el a Spyker/Force India versenyzőjeként, azonban tavaly év végén nem hosszabbítottak vele szerződést. A német esélyeit a télen még folyamatban lévő, végül másfél éves, felfüggesztett szabadságvesztéssel végződő büntetőügye is rontotta, azonban még nem mondott le az F1-ről.

Sutil és menedzsere, Manfred Zimmermann a hétvégén feltűnt a Spanyol Nagydíjon, a pilóta több csapattal is tárgyalt az esetleges visszatérésről.

“Folyamatosan keresem a lehetőséget, de pillanatnyilag nincs semmi konkrétum. Azért választottam ezt a futamot a visszatérésre, mert ez az első európai verseny. Jó érzés volt újra a paddockban lenni és találkozni az emberekkel” – mondta az Autosportnak.

“Ez a kulcsa a visszatérésnek, remélhetőleg mihamarabb. Jelenleg nincs üres versenyzői ülés, várnom kell, de az emberek tudják, hogy készen állok. Nem tehetek mást, várnom kell a hívást. Sok csapattal tárgyalok, de egyelőre nem tudnak biztosat mondani. Azt mondják, hogy érdekelné őket a dolog, de ennél több egyelőre nincs. Kérik, hogy várjak, maradjak formában, hátha akad lehetőség. Hinnem kell benne és akkor sikerülni fog.”

Sutil hangsúlyozta, hogy nem fizetős pilótaként akarja visszavásárolni magát az F1-be:

“Pénzt nem ajánlunk. Öt szezon után tudják, hogy jó vagyok, nem kell szponzorokat hoznom. Rendes fizetést kérek a versenyzésért. Kezeljenek igazi pilótaként! Az egész sportág szempontjából fontos, hogy a valódi tehetségek üljenek az autókban és ne azok, akik a legtöbb pénzt tudják hozni.”

A német azt is hozzátette, hogy az ítélete nem akadályozná az F1-es munkában: “Az ügynek vége, semmiben nem vagyok korlátozva, utazhatok, mindent csinálhatok ugyanúgy, mint korábban. Volt időnk utánajárni ennek.”