Míg április elején Sergio Perezt, az elmúlt két-három hétben pedig Mark Webbert emlegették Felipe Massa lehetséges ferraris utódjaként, a héten egy újabb név merült fel.

Az új jelölt a Force India skót pilótája, a 2010-es DTM-bajnok Paul di Resta. Az ígéretes versenyző szerződése az év végén lejár a silverstone-i alakulatnál, elvileg elérhető lenne. A brit Mirror szerint a Ferrari vezetésében figyelik di Restát, sőt állítólag már tapogatóztak is az ügyben.

“Paul di Resta nagyon jó jelölt lenne a Ferrari számára, mert Alonso talán az egyik legfelkészültebb, legnagyobb tudású pilóta a világon. Alonso nagyjából most van a csúcson, egy olyan fiatal, mint di Resta, jól tanulhatna mellette. Ferrari helyében én mindenképp megfontolnám” – mondta a háromszoros világbajnok Sir Jackie Stewart fiatal honfitársáról, aki szerinte talán bajnoki minőséggé is válhat egy napon.

“Óriási tehetség, de remélem, hogy Skóciában nincsenek túlzott elvárások vele szemben. A győzelemhez top autóban kell ülni, az nem megy egy másodosztályú csapatnál. A Force India nagyon igyekszik eljutni az első ligába, de egyelőre még nem tartanak ott. De Paul szép eredményekhez segíti őket, szerintem valamikor mindenképp esélyes lehet.”

A ferraris spekulációkat gyengíti, hogy di Resta egész pályafutása során a Mercedes “embere” volt, így a jövő inkább egy ezüst nyilas ülést hozhat neki, ha Michael Schumacher egy-két éven belül visszavonul. A Lewis Hamilton édesapja, Anthony által menedzselt skót egyáltalán nem kíván foglalkozni a maranellói lehetőséggel:

“Én nem hallottam erről semmit. Csak a Force Indiá-s munkámra koncentrálok, csak ezzel törődöm” – mondta Barcelonában.