Az elmúlt hetekben felröppent, hogy a Ferrari 2013-re a Red Bull-os Mark Webbert szerződtetné Felipe Massa helyére. A 35 éves ausztrálnak csak az év végéig van szerződése a címvédő csapattal, Fernando Alonsóval is jó kapcsolatban van, ráadásul ugyanaz a Flavio Briatore menedzseli őt, aki a spanyol ügyeit is intézi, a találgatás logikusnak tűnik.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner a fentiek ellenére nem nagyon törődik a pletykákkal, szerinte nyugodtan tárgyalhatnak majd Webberrel a folytatásról.

“Úgy tűnik, minden tavasszal előjön, hogy Mark a Ferrarihoz megy. De most sem vörös overallt visel” – utalt a tavaly már szintén felmerült spekulációra az Autosportnak nyilatkozva.

“Azt hiszem, elkerülhetetlen, hogy szinte minden pilótát Fernando jövő évi társaként emlegessenek, de mi csak magunkkal foglalkozunk. Mark szeret ennél a csapatnál, elégedett és mi is elégedettek vagyunk vele. Valamikor később, a megfelelő időpontban leülünk majd tárgyalni a jövőről, pont, ahogy az korábbi években is tettük.”

“Nekem nincs tudomásom más tárgyalásokról, szerintem Mark jól érzi magát a mostani helyén, erős helyzetben van, de persze a spekulációk is hozzátartoznak az F1-hez.”

Míg Webber tavaly egyértelműen a szinte érinthetetlen Vettel árnyékában volt, az ausztrál idén sokkal versenyképesebb. Dobogóra még nem jutott, de így is a bajnokság harmadik helyén áll, Horner pedig úgy gondolja, végig erős is lesz.

“Mark nagyon jól ment az első pár futamon. Érzi az autót, egészen más hozzáállással vágott neki az évnek, szemmel láthatóan jó formában van. Négy negyedik helye van – nyilván nagyon örülnénk, ha a dobogón is láthatnánk, de így is igen értékes pontokat gyűjtött, erősen versenyzett. Egyértelműen jó éve lehet.”

“Örülök neki, hogy hajtják egymást, ez Sebastianból is a maximumot hozza ki. Az a jó, ha a csapattársak folyamatosan egyre magasabbra teszik a lécet. Jó a kölcsönhatásuk, egymást és az autót is keményen hajtják, pontosan ez kell nekünk!”