Adrian Sutil 2007 és 2011 között öt idényt húzott le a Spyker, majd Force India néven futó alakulat versenyzőjeként, de a német pilóta tavaly tavasszal botrányba keveredett, miután a Sanghajban egy dulakodás során súlyosan megsebesítette a Lotus-csapat tulajdonosa, a Genii egyik főnökét, Eric Luxot.

Sutillal 2011 végén nem hosszabbított szerződést a Force India, január végén pedig súlyos testi sértésért felfüggesztett szabadságvesztéssel is sújtották. A német ezzel együtt továbbra sem mondott le az F1-ről, többször hangsúlyozta, hogy vissza akart térni.

Többen úgy gondolták, hogy a tapasztalata ideális lehetne a Pirelli F1-es tesztpilótai szerepére, így kisebb meglepetést keltett, amikor az olasz gumigyártó a Toro Rossótól elküldött Jaime Alguersuarit igazolta inkább. Sutil egy friss interjúban azt mondta, ő valójában nem is tárgyalt komolyan a Pirellivel.

“A Pirellis együttműködés nem jött össze, de nem is voltam velünk közvetlen kapcsolatban. Nem volt komoly lehetőség” – mondta az Eurosport Deutschlandnak.

Sutil Pirelli mellett a csapatok egyikénél sem tudott tesztelői állást szerezni, de arra készen áll, hogy év közben bárki helyére beugorjon, ha pilóta csere történik:

“Nem túl kedvező, hogy tulajdonképpen nincs is tesztelés év közben. De továbbra is remélek, lehet, hogy némelyik pilóta nem teljesít jól, megürül egy ülés. Ez az esélyem. A pilótacserék hozzátartoznak a Forma-1-hez. Várok és figyelek, hogy akad-e ilyen lehetőség. Persze ha nem, akkor tényleg alaposan meg kell majd gondolnom, hogyan tovább, mi legyen 2013-ban.”