Bár a reflektorfény mindig az nyertesekre, a dobogósokra irányul, az F1-ben a középmezőnyben is vérre menő csata folyik, az 5-6-7-8. hely között sokmillió dolláros különbség van az év végi pénzosztásnál, így mindenki igyekszik előrébb végezni.

Tavaly a Force India volt a legeredményesebb a középcsapatok között, a 6. hellyel szépen folytatták a 2008 óta tartó fejlődést, idén azonban a Sauber igen komoly fejfájást okoz számukra, hiszen Sergio Perez malajziai második helye után 21 pontos hátrányba kerültek a fő rivális svájci alakulathoz képest.

Ugyan a Force India Bahreinben egy eltévedt Molotov-koktél miatt kellemetlen pillanatokat élt át, a csapat biztonsági megfontolásból kihagyta pénteki második edzést, szombaton pedig le kellett nyelniük, hogy az időmérő közvetítésén nem látszottak a tévében, a hétvége mégis pozitív mérleggel zárult, miután Paul di Resta a 6. helyen ért célba, 14 pontra csökkentve az alakulat lemaradását a Szahírban nullázó Sauberrel szemben.

“A Sauber malajziai eredménye után ez most újra lőtávolságba hozta őket. Ha képesek leszünk fejleszteni az autót, akkor elkaphatjuk őket” – mondta a skót pilóta. “A konstruktőri hatodik hely megőrzése eleve nehéz feladat idénre, de toljuk tovább, gyűjtjük a pontokat. Legyünk őszinték: az ilyen eredmények számunkra, középmezőnybeli csapatként felérnek egy győzelemmel.”

“Örülnünk kell az eredménynek és bíznunk kell benne, hogy az autóra kerülő új fejlesztési csomaggal Barcelonában is hasonló szinten maradhatunk!” – tette hozzá.