A Red Bull 2012-es éve ugyan nem úgy indult, ahogy szerették volna, de a múlt hétvégi Bahreini Nagydíjon Sebastian Vettel végre megszerezte a csapat első idei győzelmét. A címvédő sikere a negyedik különböző pilóta és csapat győzelmét jelentette, és úgy tűnik, jobb napon még mások is esélyesek lehetnek a dobogó legfelső fokára.

A hullámzó erőviszonyok mellett négy 4. helyével az év eddigi legállandóbb teljesítményét hozó Mark Webber szerint Bahrein tovább erősítette, hogy idén bármi megtörténhet.

“Kicsit meglepett némelyik autó tempója a versenyen. Bár tudtuk, hogy egész jó kis kocsit építettek, a Lotusok most meglepően gyorsak voltak. Aztán ott volt a McLaren és a Mercedes: Lewisnak és Jensonnak nagyon nehéz napja volt és Nico, aki Kínában még dominált, Bahreinben jóval kevésbé volt versenyképes. Az autók nagyon érzékenyek, szerintem ugyanígy fog folytatódni az egész év.”

Az ausztrál örül, hogy vége a “tengerentúli” futamoknak és főképp a feszült hangulatú bahreini versenynek, és bízik benne, hogy a javuló Red Bull-lal hamarosan ő is feliratkozhat a győztesek közé.

“Örülök, hogy vége a bahreini versenyhétvégének, alig várom, hogy visszatérjünk Európába és rendes pályákon versenyezzünk. Sok új fejlesztésünk jön, amikre az első futamok tanúsága alapján szükség is lesz, mert nagyon szoros a mezőny. Szeretnék hamarosan én is a dobogó legfelső fokára állni.”