A Ferrari ugyan megnyerte a Maláj Nagydíjat, de senkinek nincs illúziója az F2012-es versenyképességeit illetően, az autó gyenge. Az olasz márka elnöke, Luca di Montezemolo egy friss megszólalásában nem is titkolta, hogy ennél jóval többet vár.

“Egyáltalán nem vagyok elégedett a szezon eleji versenyképességünkkel és mindenkitől azt kértem, hogy adjon bele mindent, mert nyerő autót várok. Az elmúlt években ezt sikerült is elérnünk” – mondta a Radio Monte Carlónak.  

“Ezzel együtt három futam után még versenyben vagyunk a bajnokságban, ugyanis három különböző pilóta nyert, és az egyik közülük a miénk volt. Összeszorítjuk a fogunkat, csendben, de keményen dolgozunk, hogy minél előbb versenyképes autónk legyen, amivel sajnos most, két nappal Bahrein előtt nem rendelkezünk” – ismerte el Montezemolo.  

Az elnök által kitűzött célokkal természetesen a csapat is azonosul. A technikai főnök, Pat Fry még Kínában arról beszélt, hogy elsősorban aerodinamikai téren kell nagyot fejlődniük:

“A legnagyobb teljesítménykülönbséget az aerodinamika. Vannak gondjaink, igyekszünk őket megoldani. Valójában a teljes módszertanunkat revideáljuk, egészen a tervezés szintjéig. Szóval abszolút minden területen folyik a munka, az alapvető munkamódszerektől az autó folyamatos fejlesztéséig.”

Ebbe a keretbe illik a csapat tájáról származó legfrissebb hír, miszerint új aerodinamikai szakembert igazoltak Ben Agathangelou személyében. A mérnök korábban a McLarennél, Benettonnál, a Jaguarnál és a Red Bullnál dolgozott, 2007-ben távozott, de az elmúlt egy-két évben a HRT-nél és a Marussiánál is megfordult.