Sokan féltették a Williams-istállót Bruno Sennától, aki többek szerint csak azért kaphatott szerződést, mert sokmillió dollárnyi szponzorpénzt hozott magával. Senna azóta Malajziában és Kínában is pontokat szerzett, bizonyítva, hogy nemcsak egy körön, hanem a versenyeken is képes jól szerepelni.

Senna úgy véli, a Williamsnél egyre érettebb pilótává válik, a fejlődést annak tudja be, hogy a csapatnál végig bíztak benne. “A Williamsnél más a nyomás, a mennyisége és a fajtája is” – mondta Senna. “Tudom, hogy teljesítenem kell, tudom, hogy minden tőlem telhetőt meg kell tennem, de ezek a srácok esélyt adtak nekem a fejlődésre, a tanulásra és annyit tanítanak, amennyit csak tudnak.”

“Együtt növünk fel. Remek esélyt kaptam, próbálok mindent megtenni azért, hogy segítsek az autó fejlesztésében. Harcolok a jövő évi ülésért, nincs garancia arra, hogy maradhatok, szóval fontos, hogy ne veszítsem el a fókuszt.”

“Még csak a szezon első versenyein vagyunk túl, de háromból kétszer pontot szereztem és talán az idénynyitón is sikerült volna. Ez a legjobb, amit tehetek: nyomom és tartósan pontokat szerzek. Az időmérőkön van mit fejlődnöm, de a legfontosabb a verseny, csak az itt elért eredmény számít.”

Senna Bahreinben is szeretne jól szerepelni. “A bahreini nagy kihívást jelentő pálya, néhány hosszú egyenessel és kemény féktávokkal. Előnyben lesznek az erős DRS-szel rendelkező autók, érdekes lesz látni, hogyan teljesítenek az egyes csapatok. Lendületbe jöttünk az első három versenyen, ez remélhetőleg kitart Bahreinre is.”

Pastor Maldonado kedveli a bahreini pályát. “Tetszik a vonalvezetés, a várható forró körülmények miatt kedvezhet az autónknak” – fogalmazott a venezuelai. “Gumikopás szempontjából nagy kihívás előtt állunk, erre fel kell készülnünk. Örültem a Kínában megszerzett első pontjaimnak, hasonlóra készülök Bahreinben is.”