F1: Csendben kaszált a Williams 2 A Williams utoljára 22 futammal ezelőtt, a 2010-es Koreai Nagydíjon tudott kettős pontszerzést elkönyvelni, így a Kínai Nagydíj hosszú várakozásnak vetett véget, Sanghajban Bruno Senna a 7., Pastor Maldonado a 8. lett.

A két pilóta a 13. és 14. helyről rajtolt és ahogyan mások, ők is kétkiállásos stratégiával próbálkoztak, de míg például Kimi Räikkönen óriásit bukott és Sebastian Vettelt is csak a kockás zászló mentette meg a csúnya visszaeséstől, addig a kék-fehér autók jól bírták. Külön megkönnyebbülés az eredmény azt tekintve, hogy Senna és Maldonado a rajt után már az első kanyarban koccant.

“Annyira örülök a csapat sikerének! Nagyszerű eredmény a kettős pontszerzés, a kemény munka és elhivatottság, valamint a két versenyzőnk nagyszerű teljesítménye, amellyel sikerült végrehajtani a kétkiállásos gumistratégiát, meghozta a gyümölcsét” – mondta a vezető versenymérnök, Mark Gillan.

“Nehéz futam volt, a gumik nagyon koptak. A stratégiánk működött, de még most is tanulunk, javulunk. A következő futamokon még jobbak akarunk lenni” – mondta Senna.

“Tényleg nagyon nehéz volt ma. A rajtnál pozíciókat veszítettem, nehéz volt előzni, de a tempónk jó volt. Végig tudtunk küzdeni, nagyon örülök, hogy sikerült pontokat szereznem, nagyszerű eredmény ez a csapatnak” – nyilatkozta a verseny után Maldonado, aki három hete Malajziában a verseny legvégén esett ki pontszerző helyről motorhiba miatt.

A dupla pontszerzés, amellyel a csapat már mostanra megkétszerezte a tavaly egész évben gyűjtött pontjait, különösen szép lesz az alapító-főnök Sir Frank Williamsnek, ugyanis a veterán holnap ünnepli 70. születésnapját.