Míg Fernando Alonso az elismerten versenyképtelen Ferrarival is képes volt egy ötödik helyet és egy meglepetésgyőzelmet hozni az idén, csapattársa, a már tavaly sem épp villogó Felipe Massa Ausztráliában és Malajziában is csak vergődött. Míg a spanyol vezeti az egyéni világbajnokságot, a brazilt még az elmúlt két évben a konstruktőri verseny utolsó helyén záró Marussia pilótái is megelőzik.

Massának az elmúlt hetekben bőven kijutott a kritikából, sőt a lecserélése is beszédtéma, de ő a hétvégi Kínai Nagydíj előtt hangsúlyozza, hogy inkább csak magával törődik, egyelőre érzi a Ferrari támogatását, és mindent megtesz majd, hogy ezt meg is hálálja.

“A múlt héten Maranellóban voltam, a szimulátoron dolgoztam, hogy a lehető legfelkészültebben érkezzek a következő két futamra. Ausztrália és Malajzia legapróbb részleteit is kielemeztük, hogy Kínában és Bahreinben kijavíthassam a hibákat” – írta a csapat oldalán.

“Nehéz időszak ez számomra, és nem mehet így sokáig, én legalábbis nem akarom, az biztos. Tudom, hogy sokat kritizálnak, de hozzászoktam már, nem először van ez. Érzem, hogy a csapat hisz bennem, és nekem csak ez számít. A múltból nagyon is jól tudom, hogy milyen gyorsan is változhat a helyzet.”

Bár az autó végsebességében nem igazán bízik, Massa reménykedik, hogy esetleg sikerül majd ismételnie korábbi jó eredményeit Sanghajban:

“Sanghajban kétszer álltam már a dobogón: 2007-ben a harmadik fokán, 2008-ban pedig a másodikon. Szeretem a pályát. Sok különféle kanyar és egy hosszú egyenes, ahol még a DRS előtti időkben is lehetséges volt az előzés! Persze idén egy kicsit bajban leszünk, főképp ami a csúcssebességet illeti, szóval nem lesz könnyű dolgunk, de sosem biztos, hogy a leggyorsabb nyer.”