A jövő héten rendezendő Bahreini Nagydíjról néhány napon belül kiderül, hogy megtartják-e vagy 2011-hez hasonlóan lefújják, azonban lehetséges, hogy nem csak a közel-keleti verseny eshet ki idén a naptárból.

A közismert brazil F1-es szakíró, Livio Oricchio a már eddig is hányattatott sorsú austini Amerikai Nagydíjról is pesszimistán ír. Az idény utolsó előtti, november 16-18. között rendezendő verseny helyszíne, a Circuit of the Americas állítólag nagyon lassan épül.

“Az építkezés messze lemaradt az ütemtervtől és komoly feszültségek vannak a szervezők és Texas kormányzata között. Mindkét fél a másiktól várja a 18 millió dolláros versenyrendezési díj kifizetését” – írja Oricchio. “Azaz az elvileg 20 futamos bajnokság valószínűleg csak 18 futamos lesz” – teszi hozzá.

Bár tavaly pár hetente érkeztek aggasztó hírek Austinból, egy ideje nem hallani hasonlókról, ha igaz is a brazil szakújságíró értesülése, kifelé nem látszik semmi: csütörtökön például az egyik építő cég, az Austin Commercial városi vezetők és az üzleti partnerek fejesei jelenlétében tart majd kisebb ünnepséget, mivel befejeződött a főépület szerkezeti építése.