Egy verseny alatt több pontot szerzett a Williams, mint tavaly egész évben, a malajziai siker felbátorította a csapatot. Kínába is optimizmussal telve utazik a gárda.

“Sanghaj az egyik kedvenc pályám a naptárban, úgyhogy alig várom a versenyt” – mondta Pastor Maldonado. “A pálya remek kombinációját adja a lassú és közepesen gyors kanyaroknak, élmény vezetni rajta. Nagy kihívást is jelent, mert nehéz közel kerülni az elöl haladó autóhoz és így profitálni a hosszú DRS-zónából. Jó tempót mutattunk az első két versenyen, remélhetőleg Kínában tovább tudunk fejlődni és értékes pontokat szerzünk.”

Bruno Senna is jó hangulatban várja a versenyt. “Az autó jó teljesítményt nyújt és a tempója is kiváló, optimista vagyok a kínai esélyeinkkel kapcsolatban” – nyilatkozta a brazil. “Két éve nem versenyeztem Sanghajban, keményen kell dolgoznom, hogy újratanuljam a pályát. Jó emlékeim vannak Kínáról, a gyors és lassú kanyarok kiváló keveréke és jó előzési lehetőségeket is kínál. Jó versenyt futottam Malajziában, remélem, kitart ez a forma Sanghajra is.”

Mark Gillan főmérnök szerint Malajziában kiderült, hogy versenyképes a Williams autója. “Alig várjuk, hogy amint lehetséges, elutazzunk Sanghajba” – így Gillan. “A pálya alapvetően agresszíven bánik a gumikkal, az FW34-es számára igazi teszt lesz. Az elért eredmény jól mutatja majd azt is, mennyire kezeljük jól a gumikat a tavalyi évhez képest. A bokszutcában sok időt lehet veszíteni és a safety carra is nagy esély van, de remélhetőleg a körülmények nem lesznek olyan drámaiak, mint Sanghajban voltak.”