Nick Heidfeld 2000 és 2011 között minden F1-es szezonban versenyzett, igaz, utolsó két évében csak beugróként, előbb a Sauberhez “tért haza”, tavaly pedig a sérült Robert Kubicát helyettesítette a Lotus Renault-nál a Magyar Nagydíjig, utána azonban Bruno Sennára cserélték.

A 34 éves veterán idén a Rebellion Racing Toyotájával több hosszú távú futamon, köztük a Le Mans-i 24 óráson is indul majd a Wolrd Endurance Championshipben, de a hét elején leszögezte, hogy fő célja még most is az F1.

“Természetesen próbáltam versenyzői állást szerezni, de ahogy tudjuk, mostanában nem könnyű, amikor a pénz akkora szerepet játszik. Hosszú időt töltöttem az F1-ben, nagyszerű volt, de még szeretnék maradni egy kicsit tovább” – magyarázta a Servus TV adásában.

Heidfeld honfitársa, a Force Indiától tavaly ejtett, majd január végén súlyos testi sértésért másfél éves felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt Adrian Sutil is elmondta, amit menedzsere már nem egyszer hangsúlyozott, azaz hogy bár vannak más ajánlatai is, elsősorban a Forma-1-be akar visszakerülni.

“A terv teljesen világos: a Forma-1. Új ez a helyzet nekem, de nem vagyok elkedvetlenedve. Lehet, hogy most egy kis szünetet kell tartanom, de akár gyorsan vége is lehet, ha adódik valami lehetőség.  Reménykedek. Az F1-ben mindig nehéz tervezni, de 2013-ban szeretnék egy jó csapatnál visszatérni.”

“Kár, hogy valószínűleg nem leszek ott Melbourne-ben a kezdésnél, de remélhetőleg így vagy úgy már visszatérek az év folyamán” – magyarázta a 29 éves pilóta.