Mark Webber 2010-ben valódi bajnoki esélyes volt, de az ausztrál veterán 2011-ben csak címvédő csapattársa, Sebastian vettel árnyékában versenyzett. A 35 éves pilóta már jó ideje csak egy-egy szezonra szóló szerződést köt a Red Bull-lal, így minden év végén ott a lehetőség, hogy az energiaital-gyártó valamelyik ifjoncát – idén Daniel Ricciardo és Jean-Eric Vergne melegít a Toro Rossóban – ültetik a helyére.

Webber azt mondja, hogy ez őt nem érdekli, nem a fiatalokon múlik, hogy mi lesz vele.

“Mark Webbert leginkább az érdekli, hogyan is teljesít ő maga” – mondta az F1 hivatalos oldalának nyilatkozva. “A többi dologra nincs befolyásom, szóval én csak magammal törődök.”

“Ha valaki az élen versenyez az F1-ben, akkor mindig nagyon figyelik. Minden kanyart kielemeznek. Ha a csapat nem elégedett a pilóta vezetési stílusával vagy a fegyelmével, akkor mindegy is, hogy ki vár arra, hogy a helyére léphessen, őt így is, úgy is elküldik. A csapatok a saját érdeküket nézik, a pilóta pedig fontos eleme ennek. Én ezt tiszteletben is tartom és ennek tudatában állok 2012 elé.”

Az esetleges Red Bull-os búcsú esetén Webber csakis élcsapathoz szerződne, árulta el egy másik interjúban. 2013-ra a Ferrarinál és esetleg a McLarennél lehet üresedés, rosszabb autóba nem ül a veterán, inkább visszavonul.

“Valami versenyképesre lenne szükségem. Egyértelmű, hogy megdolgoztam már ezért a karrierem során, visszafelé már nem mennék.”

Azt illetően, hogy 2012-ben még lehetséges bajnoki kihívóként gondol-e magára, az ausztrál igen határozottan fogalmazott:

“Teljes mértékben! Elég erősen fejeztem be a tavalyi évet, de sajnos az eleje nem volt túl jó. Szóval 2012-ben erősen akarok kezdeni, sínen akarom tartani az idény közepén és jól akarok hajrázni. Aztán majd meglátjuk, hogy állnak a pontok!”