19 Forma-1-es idény után Rubens Barrichello 2012-re nem kapott újabb szerződést, így kénytelen másfelé nézelődni. A brazil veterán nemrég elvállalt egy IndyCar-tesztet a KV Racingnél, ahol annyira jól szerepelt, hogy állásajánlatot is kapott.

A csapatnál nem titkolják, hogy dolgoznak a szerződés tető alá hozásán, de egyelőre még nincs végleges eredmény. Barrichello korábban erre a hétre ígért döntést, de úgy tűnik, még húzódik egy kicsit a dolog.

“Március elején lehet majd” – mondta a GPUpdate.netnek arról, hogy mikorra várható bejelentés.

“Tényleg elvárások nélkül mentem tesztre. Ki akartam próbálni az autót, jól akartam érezni magam és szerettem volna ötleteket adni a csapatnak. Jól mentek a dolgok, a teszt végén pedig megkérdezték, hogy lenne-e kedvem indulni a bajnokságban. Nagyon szeretek a családommal lenni, de mindig visszavágyom az autóba, a csapat is tetszik, felszálló ágban vannak” – magyarázta a helyzetet a pilóta.

Barrichello az F1-ben az első számú versenyzőnek számított a Twitter-használatban, másfél milliós követői tábora van, akikkel folyamatosan kommunikál is. A GPUpdate-nek is megemlítette őket.
 
“Szeretnék köszönetet mondani a támogatásért, nagyon sok üzenetet kaptam, igazán örömet okoztak! A Twitter már olyan számomra, mint egy nagy család.”

Az IndyCar 15 futamból álló 2012-es szezonja március 25-én kezdődik a floridai St. Petersburgben.