Michael Schumacher jövője visszatérése óta téma, a megy vagy marad kérdés legalább több tucatszor merült fel. A hétszeres bajnok szerződése 2012 végéig szól a Mercedesnél, Jerezben adott nyilatkozata alapján elképzelhető, hogy hosszabbításra készül. “Még mindig azért vagyok itt, hogy a bajnokságért harcoljak” – mondta Schumacher, miután megnyerte a szerdai tesztnapot.

“Hogy erre képesek lehetünk-e vagy nem, arra még választ kell kapnunk idén – vagy valamikor. Reálisan nézve nem hiszem, hogy onnan, ahonnan tavaly elindultunk, rögtön bajnok autót építhetünk. Úgy gondolom, hogy képesek vagyunk erre, de lépésről lépésre kell haladnunk.”

Az élcsapatok közül a Mercedes az egyetlen, amely tavalyi autóját használja Jerezben, de Schumacher szerint ez nem gond. “Mi egy kicsit tovább dolgozunk az autónkon. Az általunk legjobbnak tartott ütemezés szerint csináljuk a felkészülést, szerdán nagyon jó munkát végeztünk az új gumikkal, amelyek pilóta szemmel nézve sokkal jobbak. Tartósabbak és egyáltalán, sokkal közelebb vannak ahhoz, amit egy Forma-1-es gumitól várunk. Elsősorban a gumik megértésére koncentráltunk, a tervezett programot maradéktalanul elvégeztük.”

Pletykák szerint elsősorban azért nem jött Jerezbe 2012-es autóval a Mercedes, mert még rejtegeti az új első szárnyat a többiek elől, amely valamilyen, az F-csatornához hasonló megoldást kapott. Az elemet állítólag már a tavalyi Japán Nagydíjon is tesztelte a csapat.