A 2012-re F1-es állás nélkül maradt Adrian Sutilra január utolsó napján szabtak ki 18 hónapos felfüggesztett szabadságvesztést és mellékbüntetésként jótékonysági szervezeteknek utalandó 200 ezer eurós pénzbírságot.

Sutil tavaly áprilisban, a Kínai Nagydíj után a M1NT nevű sanghaji bárban szórakozott több más F1-es szereplővel, az este folyamán azonban szóváltásba és dulakodásba keveredett a Lotus Renault-tulajdonos Genii egyik vezetőjével, Eric Luxszal. A luxemburgi férfi az eset során komoly sérülést szenvedett, Sutil egy törött pezsgőspohárral megvágta a nyakát, a sebet kéttucatnyi öltéssel kellett összevarrni.

Sutil később bocsánatot kért, próbálta rendezni az ügyet, de Lux erre nem volt hajlandó, feljelentette a pilótát. A versenyző a tárgyaláson megbánást tanúsított, bocsánatot kért és hangsúlyozta, hogy nem állt szándékában sérülést okozni, a vita hevében csak a pohár tartalmát szánta Luxnak, leönteni akarta, nem a poharat hozzávágni.

Sutil szerint nem megfelelő ítélet született ügyében, ezért fellebbezést nyújtott be. A bíróság szóvivője közben megerősítette, hogy az ügyészség eredetileg 21 hónapos büntetés és 300 ezer eurós pénzbírság kiszabását kérte a pilótára. Az újabb tárgyalást ismét Münchenben tartják, amelyre ezúttal is várják tanúnak Lewis Hamiltont. A McLaren versenyzője az első tárgyalásra nem ment el, Sutil emiatt gyávának nevezte az angolt.