A Sauber hétfőn délelőtt mutatja be 2012-es autóját, a C31-est, a szezon beindulása előtt azonban fájdalmas veszteséget kell elkönyvelniük: távozik a technikai főnök, James Key.

“Élveztem az elmúlt két évet a Saubernél. Intenzív és izgalmas időszak volt, amikor meg kellett oldanunk a nagyból egy jóval kisebb csapattá való átalakulást – mindenki nagyon jól dolgozott ezen. Úgy gondolom, a csapat mostanra magabiztosan tekinthet a jövő elé, amihez én is a legjobbakat kívánom. Kaptam egy ajánlatot otthonról, Nagy-Britanniából, amelyet elfogadtam” – mondta az angol mérnök.

Key 2010-ben érkezett a BMW gyári csapatából újra privát csapattá alakuló Sauberhez a Force Indiától, ahol szintén a technikai igazgatói posztot töltötte be. A svájci alakulat közleményében nem szerepel, hol folytatja a munkát a szakember, talán a Force Indiához tér vissza, de mivel a Red Bull, a McLaren, a Mercedes, a Lotus, a Williams, a Caterham és a Marussia is Nagy-Britanniában székel, bárhol felbukkanhat.

A hinwili alakulat közlése szerint az idei autó fejlesztési munkálatait a tervezési, az aerodinamikai és az operációs részlegek vezetői viszik tovább, egyelőre nem neveztek ki egyszemélyi utódot Key helyére.

“Egy jól képzett csapatnál megoszlanak a műszaki felelősségi körök, ez a rendszer más csapatoknál is működött már. James közel két év alatt nagyon sokat tett a csapatért, főképp a gyári csapatból privát csapattá válás átmenetében vállalt jelentős szerepet, nagyban köszönhető neki a konszolidáció. Köszönjük a munkáját és a legjobbakat kívánjuk neki a továbbiakhoz!” – búcsúztatta az angolt a tulajdonos-főnök, Peter Sauber.